5 Catatan dalam Orang Banyak Terkini, Film Keluarga Berjenis Komedi

Film Orang Banyak Terkini ialah film keluarga berjenis lawakan yang hendak tayang besok, Kamis( 24 atau 1 atau 2019).

Film yang menggambarkan mengenai keluarga simpel yang terdiri dari ayah, bunda dan 3 anak mereka ialah Delegasi, Tika, serta Dodi. Keluarga simpel ini di- bully di area sosialnya.

Awal mulanya keluarga itu ialah keluarga simpel yang hidupnya seadanya tetapi senantiasa akur.

Suasana berganti kala si ayah tewas, kehidupan keluarga ini juga berganti ekstrem.

Film ini diperankan oleh bintang film terkenal semacam Raline Shah, Lukman Sardi, Cut Kecil, Derby Romero, serta Refal Hady.

 

 

Orang Banyak Terkini: Catatan Akhlak buat Menyikapi Harta

Orang Banyak Terkini The Movie, menceritakan kehidupan satu keluarga yang amat simpel. Hidup tidak berkecukupan membuat mereka terbiasa memperoleh suatu dengan upaya yang keras dengan seluruh peperangan.

Biarpun kekurangan, keluarga ini terlihat senantiasa hangat serta senang. Si papa( Lukman Sardi) serta bunda( Cut Kecil), senantiasa menegaskan ketiga buah hatinya ialah Tika( Raline Shah), Delegasi( Derby Romero) serta Dodi( Fatih Unru) buat senantiasa berlega hati atas seluruh nikmat yang mereka miliki.

Kala si papa tewas, keluarga ini terkini mengenali kalau papa mereka merupakan seseorang yang banyak raya. Kekayaan yang amat banyak itu pasti jatuh pada pakar warisnya, ialah istri serta buah hatinya.

Joko Anwar, pengarang film drama lawakan ini, menggambarkan kalau kehidupan keluarga itu berganti ekstrem. Duit terkejut ini menghasilkan mereka berkelakuan laris udik sebaiknya orang banyak terkini.

Tidak hanya humor yang tampak, film yang hendak tayang pada bertepatan pada 24 Januari 2019 ini pastinya pula sarat dengan catatan akhlak.

Catatan akhlak yang mau di informasikan merupakan kalau harta bukan segalanya sebab Keluarga jauh lebih berarti dari pada harta. Serta yang butuh diketahui merupakan kalau harta bila tidak dipakai dengan bijaksana hingga hendak memusnahkan keceriaan.( Fifi atau Gambar: YouTube. Com)

Official Trailer Orang Banyak Baru hanya ada di Rebahin.

Leave a Comment